Wednesday, 29 October 2014

NOVEL BERMUSIM BADAI CINTA

Assalamualaikum...post yang ni ZR just nak berkongsi tentang novel pertama ZR yang bertajuk BERMUSIM BADAI CINTA. Dah baca ke belum? Hehe.....

Alhamdulillah...BBC adalah cubaan pertama ZR dengan Penulisan2u. ZR tak pasti sambutannya macam mana tapi bukanlah tahap best-seller..huhu..ape pun ZR tetap gembira dan bersyukur sebab selama ni tak pernah bermimpi akan ada novel sendiri. 

Tuesday, 28 October 2014

SPECIAL - JODOHKU SUPERSTAR KE?





Dengar saja azan maghrib, aku terus pergi ambil wuduk dan terus solat. Sekurang-kurangnya jam 8 aku kena bertolak ke Stadium Putra Bukit Jalil. Mama menyusul selepas aku.

Aku masuk bilik mama dan tukar pakaian. Aku sarungkan dress ke tubuh. Kemudian aku selerakkan barang-barang dalam beg kertas ke atas meja mama. Kasut tumit tinggi, alat solek dan juga clutch.

JODOHKU SUPERSTAR 35

Assalamualaikum...mood kureng ari ni...tapi blog tetap menjadi poooojaan hatiku...ok la, macam yang ZR gtau dalam post yg lepas, ni bab terakhir JSK yang ZR post kat blog...TETAPI....haaa ada bab special yang ZR akan post jugak...tapi sikit aje la...nanti tak surprise lak...bernoktahkah atau tidak cinta Dhiya dan Amar pada majlis AMM tu? Jom, ikuti sambungan kisah cinta Dhiya ni...


Bab 35



PAGI itu sebelum pergi kedai, aku bawa semua yang Amar beri untuk aku pakai malam nanti. Aku akan bersiap di kedai saja. Mungkin aku kena pergi lebih awal untuk mengelakkan terperangkap dalam kesesakan lalu-lintas. 

Thursday, 23 October 2014

JODOHKU SUPERSTAR 34

Bab kedua terakhir yang akan ZR post kat blog ni...Insha-ALLAH, kalo ada rezeki dalam versi cetak pulak...mana lah tahu kan..doa2kan ye...hehe...



Bab 34



KETIKA aku bersiap untuk tutup kedai, Amar datang dengan wajah lesunya. Mungkin dia penat. Aku biarkan dia masuk. 

Tuesday, 21 October 2014

JODOHKU SUPERSTAR 33

Sunyi pulak bila budak-budak cuti...tapi ZR tetap kena kerja...sambil-sambil tu kena rehat2kan minda ni...ok, ni sambungan bab 33...selamat membaca ye



Bab 33



“DUA minggu aje lagi. Aku tak tahu apa keputusan aku.” 

Monday, 20 October 2014

JODOHKU SUPERSTAR 32

Hai....selamat berhujung minggu...ni sambungan JS untuk mencuci mata anda ye...peace yo!



Bab 32



AKU berlari masuk ke dalam pasar raya apabila hujan turun tiba-tiba. Nasib baik tak sempat basah. Ribut tak ada, angin tak ada, tiba-tiba hujan turun. Mama minta aku belikan barang dapur. Semua barang yang nak dibeli dia hantar melalui SMS. Jadi aku kena jalankan misi aku sekarang.

Tuesday, 14 October 2014

JODOHKU SUPERSTAR 30 & 31

Hai hai.....JODOHKU SUPERSTAR  akan sampai ke penghujungnya tak lama lagi. Jadi ada empat bab lagi yang akan ZR post kat blog ni. Semoga terhibur ye....



Bab 30




SELEPAS hidangkan air, aku duduk bersama Amar di ruang tamu. Dia ada sesuatu yang nak diberitahu kepada aku. Macam penting.

Wednesday, 8 October 2014

JODOHKU SUPERSTAR 29

Assalamualaikum...Salam Aidil Adha ZR ucapkan...okey, ni ada entry baru untuk JODOHKU SUPERSTAR...enjoy k...


Bab 29




AKU kembali bekerja selepas beberapa hari bercuti. 

Wednesday, 1 October 2014

JODOHKU SUPERSTAR 27 & 28

Ikuti sambungan JODOHKU SUPERSTAR.....moga terhibur ye.....



Bab 27




AMAR terpaku di pintu ketika mahu keluar ambil udara. Aku hairan kenapa Amar terkejang di situ. Aku pergi dekat dengannya dan aku turut kejang melihat keadaan di luar. Sudah macam perhimpunan di sekolah pula. Achik dan adik tersengih-sengih ke arah kami. Aku pandang Amar.

JODOHKU SUPERSTAR 26


Bab 26



MIMPI ke apa ni? Aku dengar suara riuh-rendah di luar rumah. Aku sambung tidur. Penat. Mungkin bermimpi lagi. Namun, keriuhan itu makin mengasak telingaku. Tidurku terganggu. Aku bangun dari katil dan mengintai di tingkap. Aku terkedu.